Roza och Olivers damnfood

Vegetarisk Tacogratäng

Publicerad 2012-07-28 17:39:05 i Allmänt,

Tacogratäng är lätt att slänga ihop, går fort och är perfekt för lite härligt teamwork i köket. Med min älskade sojafärs blir det lätt att få till en vegetarisk gratäng.

Först botten med tacochips, jag tycker bäst om de med ostsmak. På dessa chips kan du ha salsa om du vill, eller bara på direkt med en vanlig sats med tacofärs. På med skivad tomat och lök följt av ett ordentligt lager ost. In i ugn 225 grader tills osten har en fin färg.
Klart!

/ Loliver

20.20

Publicerad 2012-07-24 20:20:26 i Allmänt,

Jag har tagit kort med inte laddat upp men ja.
 
Gjorde pasta sallad en dag.
Lite dålig skärpa på såsen jag är grym på och göra som faktiskt alla som har smakat på älskar!
 
Vi hade en grillfest med för några dagar sedan. Men det var inte allt vi grillade men jag har inte tagit kort. Slarvigt.
 
Nu ska jag göra en kycklingsallad. Jag stekte precis kycklingen i hög värme. Jag har manierat kycklingen. Chili något jag kommer inte ihåg haha och nu är kycklingen i ugnen. Nu ska jag göra pasta till salladen och självklart salladen.
 
/ Roza

Vegetariska timjanburgare med fetaostyoghurt

Publicerad 2012-07-13 20:59:03 i Allmänt,

Det behöver inte alls vara svårt att göra en riktigt god vegetarisk rejäl burgare, idag prövade jag för första gången att göra sloppy joes burgare vego-style. En sloppy joe är en färs som man direkt efter tillagning gör bugare av, istället för att först forma burgaren och sedan steka den.
 
Först så gör du bara en sats vegetarisk färs, smaksätt som du själv föredrar, själv hade jag bara färsk timjan, vitlök, salt och peppar. Om du vill kan du ha i en klick ketchup eller turkisk yoghurt. För att det ska bli kladdigt och lättare att få det att hålla ihop häller jag i ca 2 matskedar vetemjöl . Yoghurten är bara turkisk yoghurt med salt och peppar i. Sedan serverar man som på bilden, lägg upp färsen tjockt på ett hamburgarbröd och lägg på de grönsaker du vill ha, och sedan fetaostyoghurten på detta. / Oliver

 

Ett måste i det vegetariska köket!

Publicerad 2012-07-13 16:06:55 i Allmänt,

Min favoritprodukt när det gäller att göra bra vegetarisk mat är helt klart denna sojafärsen, som kostar ca 100 kr för ett kilo och finns på hälsokostbutiker såsom Gröna Boden i Göteborg eller för beställning på internet. Ett kilo håller galet länge, och motsvarar minst sin dubbla vikt (men förmodligen mer) i köttfärs.

För färs till 2-3 personer som är stora i aptiten räcker endast 2 dl av denna torra färs, i ungefär lika mycket kokande vatten (eller helst buljong). När vattnet kokat in i färsen kan du tillsätta soyasås och kanske smör/olja, så har du en färs som är mycket lik vanlig köttfärs. Tillsätt bara kryddor och se till att hålla balansen på inte för mycket vatten och inte för tort så att det bränner i kastrullen/stekpannan.
 
Förresten så har min hjälte Jack White äntligen släppt sin soloplatta i år, så om du inte än upptäckt honom, är det dags att lyssna Jack White – Hip (Eponymous) Poor Boy!
 
 

Örtkyckling med klyftpotatis.

Publicerad 2012-07-13 00:22:34 i Mat,

När jag och Oliver kom på att vi skulle skapa en blogg, ja för ett ganska bra tag sedan så var vi hemma hos honom och skulle göra middag, tyvärr var Maria borta så hon var inte med på denna middagen.
 
Vi åt en örtkyckling som Oliver har gjort innan, förra sommarn. Den är jättegod men vet inte riktigt hur han gör den men det är nog inte så svårt! 
 
Edit, Oliver:
Min superenkla örtkyckling är helt enkelt hackad, färsk (helst) rosmarin, timjan, pressad/riven vitlök och olivolja på en skärbräda som man drar kycklingen i, och sedan steks den på medelhög värme med salt och peppar.
 
Motljus Oli!
 
 
/Roza

Pestopasta

Publicerad 2012-07-13 00:14:08 i Allmänt,

 
Pestopasta. 
Ja hej nu hittade jag på en rätt sådär som jag alltid brukar göra. Nu hade jag köttbullar med denna såkallade pestopastan egentligen hade jag utan tvekan valt kycklingfile men nu hade inte jag det upptinat. 
Den var god och jag tog avokado brevid. Det blev bra.
 
Jätte enkelt rätt och göra, snabb som fan. Man kokar bara pastan, i slutet skalar man morötter i pasta vattnet så det mjuknar upp lite. 
Pestosåsen gjorde jag med en lätt creme fraiche pesto, vitlök, chili, salt, peppar, paprika krydda och riven citronskal.
 
/Roza

Gästbloggare: Maria

Publicerad 2012-07-12 19:38:44 i Allmänt,

Hej! Idag gästbloggar jag, Olivers flickvän Maria, här på Damnfood.

Jag är vegetarian sedan fem år tillbaka och är typ sämst i hela världen på att laga mat - därav att Oliver lagar i stort sett all mat i vårt hem :D
Anledning till att jag inte är speciellt bra på mat är för att jag helt enkelt tycker inte det är roligt, baka är mer min grej.

MEN! Idag är Oliver inte hemma och jag tvingas då till att laga mat på egen hand.... Vi flyttade in i vår lägenhet den 1 februari i år och detta är tredje gången jag står vid spisen. Antar att det säger en hel del.. eh.

Anyway så bestämde jag mig för att äta thaibiffar med fullkornsris och en sås jag gjorde själv. Egentligen är jag inget big fan av halvfabrikat utan tycker bäst om att göra saker från grunden. Men när man har lite tid och pengar så får det minsann funka ändå!



 
Här är alltså resultatet av min grymma matlagning.
Thaibiffarna är fktiskt grymt goda och har en smak av citrongräs, lime och lite kokos.
Fullkornsriset talar väl för sig själv antar jag..
Dressingen gjorde jag som sagt själv av gräddfil, färsk timjan, salt och peppar

Simpelt, men det var gott och min mage blev mätt.

 
See you around
xoxo
/ M

La Roza Sallad

Publicerad 2012-07-11 02:17:14 i Allmänt,

Sallad är alltid nice!
Isbergsallad, körsbärstomater, gurka, paprika, rödlök, grönsakskrydda, avokado, fetaost & pesto.
 
/ Roza

Premiär middag!

Publicerad 2012-07-11 00:48:52 i Allmänt,

Tidigare idag åkte jag hem till Oli för en fin premiär middag som vi skulle göra! Visst vi har vart slappa med och fixa bloggen nu så vi har faktiskt haft våra middagar innan som jag har tagit kort på och senare kommer visa här. Men nu snackar vi om premiär middagen.
Vi lagade kycklingpaj.

Oliver innan vi började med maten! Haha fint fint.

Kycklingpajen vi gjorde är väldigt smart och göra just två personer. Någon kan göra pajdegen och någon fyllningen. 

Våran kycklingpaj bestod utav:

Kyckling, rött vin, bacon, lök, skogssvamp & creme fraiche,

Sen kryddade vi med salt, peppar, lagerblad och färsk timjan! Vi skulle haft med pressad vitlök men vi glömde det!

Kycklingpajen!

En glad Roza innan vi börja med maten!

En glad Oliver efter det goda resultatet, fast det är helt självklart eftersom vi är grymma matlagare!

/ Roza

Om

Min profilbild

Oliver och Roza

En blogg om god mat, gött liv och goda vänner med Oliver och Roza. Vi älskar mat, god dryck och gott sällskap, så varför inte blogga om det! Oliver lagar mest vegetariskt, och ska visa att vegetarisk mat kan vara både lätt och gott, och tar gärna ett glas god öl eller gott vin till maten. Men då och då, inte minst till grillning, blir det en härligt god bit kött också. Roza, kräsen men glad, lagar mestadels kött och helst blir det kyckling eller köttfärs om hon får bestämma. Även Roza har inget emot lite öl eller vin till maten! Vi kommer även lägga upp lite härliga musiktips.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela