Roza och Olivers damnfood

Att vara student

Publicerad 2012-08-30 20:10:00 i Allmänt,

Det är inte lätt att vara student. Speciellt när det gäller ekonomin. Att ha med CSN att göra är många gånger väldigt jobbigt, eller så har jag bara en väldans otur. Förmodligen båda För andra året i rad har jag inte fått möjlighet till studieförsäkran klar i god tid. Min flickvän fick sin klar ca en vecka innan hon började och pengarna kort efter det. Tanken är ju att man ska kunna köpa kursmaterialet inför kursstarten. Helvete. Men men, glömmer en oro och lagar idag blomkålssoppa, tränar och städar bort mina bekymmer. Mums!
 
Kapten Röd räddar situationen! Just det, på lördag spelar ett punkband som han producerat på Henriksberg, Showdown, kan vara värt om man gillar punkrock. Själv ska jag kanske på en häftig chalmersfest.

Kapten Röd - Pankman Anthem

/ Oliver
 
 

Bulgursallad m mynta-limedressing och vegobiff

Publicerad 2012-08-29 20:30:00 i Allmänt,

Efter att ha handlat på olika affärer en hel dag, var det riktigt gött att komma hem till den här matiga och underbara salladen. Bulgur, Persika, Fetaost, Avokado, Ruccola, Körsbärstomat med en mynta-limedressing och till detta thaibiffar. Funkade riktigt bra ihop med findus veggiebites som ju innehåller citrongräs. (http://www.findus.se//images/products/7310500094403_500px.jpg, finns på flesta större mataffärer).

Mycket enkelt och går riktigt fort om man är bra på att hålla koll på flera saker samtidigt. Koka bulgur enligt instruktioner, fast ersätt salt och olja med buljongtärning. Tärna grönsakerna och gör dressingen (blanda salt, 3 msk olivolja, limeskal och limesaft). Blanda dressingen med bulguren innan du blandar ner grönsakerna och tillslut toppar med fetaosten. Klart!

/ Oliver

14 aug.

Publicerad 2012-08-15 01:37:14 i Allmänt,

Tjenare, nu har man ju haft lite och göra så man har inte kunnat vara lika aktiv. Men ja. Jag har fortfarande tagit kort på maten kan jag lova.
 
 
Jag & Sandra umgicks lite förra veckan så tänkte vi att vi ska göra mat. 
Bacon cheddar hamburgare blev det!
Ganska lyxigt gjorde vi det. Istället för hamburgardressning gjorde vi faktiskt guacamole och det passade faktiskt riktigt bra till. Vi blev nöjda och glada men fyfan vad mättande!
 
/ Roza
 

14 aug.

Publicerad 2012-08-15 01:35:18 i Allmänt,

Tjenare, nu har man ju haft lite och göra så man har inte kunnat vara lika aktiv. Men ja. Jag har fortfarande tagit kort på maten kan jag lova.
 
 
Jag & Sandra umgicks lite förra veckan så tänkte vi att vi ska göra mat. 
Bacon cheddar hamburgare blev det!
Ganska lyxigt gjorde vi det. Istället för hamburgardressning gjorde vi faktiskt gucamole och det passade faktiskt riktigt bra till. Vi blev nöjda och glada men fyfan vad mättande!
 
/ Roza
 

Sushi - mysigt och gott!

Publicerad 2012-08-04 00:41:12 i Allmänt,

Idag gjorde jag hemmagjord sushi till middag och det blev så gött!

Är du sushiälskare som mig och Maria, så borde du definitivt pröva på att göra sushi själv. För att komma igång med att göra egen sushi så är ett sushi kit det enda du behöver. Ett sådant kan du köpa på större icabutiker och kostar någon hundring. I denna ingår rullmatta att rulla sushin på, och alla ingredienser. Ingredienser kan man köpa billigt på de flesta asiatiska butiker om man som oss har någon i närheten.

Det är inte alls så svårt, du ska bara koka riset, hälla på risvinäger, låta det svalna, sprida ut det på sjögräsarket och sedan rulla det med mattan för att sedan skära upp rullen. Alla instruktioner kommer med i kittet.

Själv gjorde jag en vegetarisk rulle med avokado och gurka, en rulle med lax, avokado, dill och creme fraiche samt risbollar med lax och risbollar med avokado på. Smarrigt! Även om den fylliga laxrullen inte riktigt blev så snygg som jag hoppats.



/ Oli
 

Lätt att laga!

Publicerad 2012-08-02 14:56:39 i Allmänt,

Svamppasta med soltorkade tomater och vin är underbart och lätt att göra. Dessutom behövs bara ca en halv deciliter vin, så man har vin till maten.

Detta är enkelt, jag stekte bara schalottenlök mjuk, och sedan i med skivade champinjoner, låt steka en stund, pudra på några nypor mjöl. Sedan i med vinet, 1 1/2 dl grädde, en nypa riven muskot och en burk med soltorkade tomater som du hackat. Smaka av med salt och peppar, och häll på spaghetti, servera med färska örter som garnering. Eftersom detta är så italienskt så valde jag ett härligt italienskt vin till.
 
 
 
 
/ Oliver

Om

Min profilbild

Oliver och Roza

En blogg om god mat, gött liv och goda vänner med Oliver och Roza. Vi älskar mat, god dryck och gott sällskap, så varför inte blogga om det! Oliver lagar mest vegetariskt, och ska visa att vegetarisk mat kan vara både lätt och gott, och tar gärna ett glas god öl eller gott vin till maten. Men då och då, inte minst till grillning, blir det en härligt god bit kött också. Roza, kräsen men glad, lagar mestadels kött och helst blir det kyckling eller köttfärs om hon får bestämma. Även Roza har inget emot lite öl eller vin till maten! Vi kommer även lägga upp lite härliga musiktips.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela