Roza och Olivers damnfood

Sushi - mysigt och gott!

Publicerad 2012-08-04 00:41:12 i Allmänt,

Idag gjorde jag hemmagjord sushi till middag och det blev så gött!

Är du sushiälskare som mig och Maria, så borde du definitivt pröva på att göra sushi själv. För att komma igång med att göra egen sushi så är ett sushi kit det enda du behöver. Ett sådant kan du köpa på större icabutiker och kostar någon hundring. I denna ingår rullmatta att rulla sushin på, och alla ingredienser. Ingredienser kan man köpa billigt på de flesta asiatiska butiker om man som oss har någon i närheten.

Det är inte alls så svårt, du ska bara koka riset, hälla på risvinäger, låta det svalna, sprida ut det på sjögräsarket och sedan rulla det med mattan för att sedan skära upp rullen. Alla instruktioner kommer med i kittet.

Själv gjorde jag en vegetarisk rulle med avokado och gurka, en rulle med lax, avokado, dill och creme fraiche samt risbollar med lax och risbollar med avokado på. Smarrigt! Även om den fylliga laxrullen inte riktigt blev så snygg som jag hoppats.



/ Oli
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Oliver och Roza

En blogg om god mat, gött liv och goda vänner med Oliver och Roza. Vi älskar mat, god dryck och gott sällskap, så varför inte blogga om det! Oliver lagar mest vegetariskt, och ska visa att vegetarisk mat kan vara både lätt och gott, och tar gärna ett glas god öl eller gott vin till maten. Men då och då, inte minst till grillning, blir det en härligt god bit kött också. Roza, kräsen men glad, lagar mestadels kött och helst blir det kyckling eller köttfärs om hon får bestämma. Även Roza har inget emot lite öl eller vin till maten! Vi kommer även lägga upp lite härliga musiktips.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela