Roza och Olivers damnfood

Ett måste i det vegetariska köket!

Publicerad 2012-07-13 16:06:55 i Allmänt,

Min favoritprodukt när det gäller att göra bra vegetarisk mat är helt klart denna sojafärsen, som kostar ca 100 kr för ett kilo och finns på hälsokostbutiker såsom Gröna Boden i Göteborg eller för beställning på internet. Ett kilo håller galet länge, och motsvarar minst sin dubbla vikt (men förmodligen mer) i köttfärs.

För färs till 2-3 personer som är stora i aptiten räcker endast 2 dl av denna torra färs, i ungefär lika mycket kokande vatten (eller helst buljong). När vattnet kokat in i färsen kan du tillsätta soyasås och kanske smör/olja, så har du en färs som är mycket lik vanlig köttfärs. Tillsätt bara kryddor och se till att hålla balansen på inte för mycket vatten och inte för tort så att det bränner i kastrullen/stekpannan.
 
Förresten så har min hjälte Jack White äntligen släppt sin soloplatta i år, så om du inte än upptäckt honom, är det dags att lyssna Jack White – Hip (Eponymous) Poor Boy!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Oliver och Roza

En blogg om god mat, gött liv och goda vänner med Oliver och Roza. Vi älskar mat, god dryck och gott sällskap, så varför inte blogga om det! Oliver lagar mest vegetariskt, och ska visa att vegetarisk mat kan vara både lätt och gott, och tar gärna ett glas god öl eller gott vin till maten. Men då och då, inte minst till grillning, blir det en härligt god bit kött också. Roza, kräsen men glad, lagar mestadels kött och helst blir det kyckling eller köttfärs om hon får bestämma. Även Roza har inget emot lite öl eller vin till maten! Vi kommer även lägga upp lite härliga musiktips.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela