Ett måste i det vegetariska köket!
Min favoritprodukt när det gäller att göra bra vegetarisk mat är helt klart denna sojafärsen, som kostar ca 100 kr för ett kilo och finns på hälsokostbutiker såsom Gröna Boden i Göteborg eller för beställning på internet. Ett kilo håller galet länge, och motsvarar minst sin dubbla vikt (men förmodligen mer) i köttfärs.
För färs till 2-3 personer som är stora i aptiten räcker endast 2 dl av denna torra färs, i ungefär lika mycket kokande vatten (eller helst buljong). När vattnet kokat in i färsen kan du tillsätta soyasås och kanske smör/olja, så har du en färs som är mycket lik vanlig köttfärs. Tillsätt bara kryddor och se till att hålla balansen på inte för mycket vatten och inte för tort så att det bränner i kastrullen/stekpannan.
För färs till 2-3 personer som är stora i aptiten räcker endast 2 dl av denna torra färs, i ungefär lika mycket kokande vatten (eller helst buljong). När vattnet kokat in i färsen kan du tillsätta soyasås och kanske smör/olja, så har du en färs som är mycket lik vanlig köttfärs. Tillsätt bara kryddor och se till att hålla balansen på inte för mycket vatten och inte för tort så att det bränner i kastrullen/stekpannan.
Förresten så har min hjälte Jack White äntligen släppt sin soloplatta i år, så om du inte än upptäckt honom, är det dags att lyssna Jack White – Hip (Eponymous) Poor Boy!